Gå til sideinnhold

Vi trenger en bank som vet hva en trunk er

Christina Breisnes driver business med hele sitt hjerte. Derfor er hun glad for å ha en lokalbank som har et stort hjerte for lokalsamfunnet, og som hjelper henne med å realisere sine drømmer.

For ganske nøyaktig 17 år siden åpnet Christina Breisnes dørene til amerikabutikken Trunken i Vanse. Etter å ha bodd hos familie et år i USA, klarte hun ikke gi slipp på USA-drømmen. Egentlig skulle hun bare en kjapp tur hjem til Norge, men «life happens» som hun selv sier.

– Det ble ikke noe retur til Amerika, men jeg måtte finne en måte å ha Amerika i livet mitt. Derfor startet jeg opp Trunken, forteller Breisnes.

Trunken holder passende nok til på Brooklyn Square, midt i Vanse. Kundene kommer fra hele landet for å oppleve amerikabutikken.

– Vi kaller det ikke for kunder, vi kaller det for gjester. Vi setter så utrolig pris på at folk har tatt seg tid til å besøke oss. Det kommer folk i alle aldre og fra hele landet for å besøke oss, og mange deler flotte historier og til og med ting vi kan stille ut i butikken, meddeler Christina Breisnes.

For det er ikke alt som er til salgs, deriblant de 105 trunkene som befinner seg i butikken.

– Nei, vi selger ikke disse unike gjenstandene vi har fått i gave. De fleste av trunkene har vi fått av besøkende. De synes det er så flott at de blir vist frem her hos oss. Mange ganger kommer gjestene tilbake for å «besøke» tingene de har gitt oss, smiler Breisnes.

Hun sammenligner trunkene med oss mennesker.

– Alle trunker er forskjellige. De forteller hver sin historie. Noen har fått noen riper i løpet av livet, litt som oss mennesker.

AMERIKALEILIGHET: Trunken jobber for tiden med en omfattende utvidelse, som blant annet skal innehold egen amerikaleilighet, kulturrom og møterom. Konseptet kalles for Brooklyn Square Culture Center.
AMERIKALEILIGHET: Trunken jobber for tiden med en omfattende utvidelse, som blant annet skal innehold egen amerikaleilighet, kulturrom og møterom. Konseptet kalles for Brooklyn Square Culture Center.

UTVIDELSE

På mange måter har Christina Breisnes fått leve ut den amerikanske drømmen i Norge. Og for tiden jobbes det med å realisere en ny stor drøm.

– Vi har fått kjøpt en større del av bygget vi holder til i, og nå blir det full satsing på «Brooklyn Square Culture Center», sier Breisnes.

Det nye senteret skal blant annet inneholde en Amerika-leilighet, kulturrom og møterom.

– Det skal fungere som et levende museum, der vi skal stille ut all verdens amerikating. Det blir gøy, smiler Christina Breisnes.

Hun roser Flekkefjord Sparebank som har hatt tro på den nye satsingen fra første stund.

BESTSELGERE: Daglig leder Christina Breisnes viser frem to av bestselgerne i butikken – kaneltyggis og Kisses.

– Jeg føler vi er på samme lag, og at vi drar i samme retning. At de brenner for mine hjertesaker gjør at vi får ting til å skje.

Christina Breisnes

FOLKELIG BANK

For Christina Breisnes er det svært viktig å ha en bank med på laget som brenner for lokalsamfunnet.

– Her på Trunken gjør vi mye av businessen vår med hjertet – da er det også viktig at vi har en lokalbank som har et hjerte som banker for lokalsamfunnet, og det gjør Flekkefjord Sparebank. Vi trenger rett og slett en bank som vet hva en trunk er.

Breisnes føler seg alltid velkommen i Flekkefjord Sparebank.

– De er så folkelige, man glemmer nesten at de er en bank. Jeg har aldri følt at jeg står med noe lue i hånda og sier «vær så snill, kan jeg?». De er med på idéene, er engasjerte og brenner sammen med oss for ideene.

Hun påpeker også at alt føles så enkelt i Flekkefjord Sparebank.

– Nettbanken er så enkel, og nattsafen er så enkel. Det er så kort vei til topps om jeg lurer på noe. Man trenger ikke sitte i lange ventekøer og kanskje snakke med noen som sitter et helt annet sted i landet. I Flekkefjord Sparebank kan jeg «ramle» ned på døra og få hjelp med en eneste gang.

Gi oss tilbakemelding