Gå til sideinnhold
2

Vi fyller 185 år. Bli med på feiringen!

For 185 år siden ble det skrevet bankhistorie når en av Norges lengstlevende banker, Flekkefjord Sparebank, ble etablert. – Selv om 185 år er lenge, og verdt å feire, tenker vi samtidig at dette bare er starten, sier adm. banksjef, Heidi Nag Flikka.

Fredag 20. mai var det 185 år siden Flekkefjord Sparebank ble åpnet. Den gang som den første sparebanken mellom Stavanger og Kristiansand. Nå som en av Norges lengstlevende, selvstendige banker. Så når banken i disse dager markerer sitt jubileum, er det nettopp fortid, nåtid og fremtid som skal feires.

3

I dag har Flekkefjord Sparebank festet grepet i store deler av regionen, med fysiske salgskontorer i fem kommuner, foruten hovedkontoret i Flekkefjord. 

4

– Det er ingen selvfølge å være en selvstendig og selveid sparebank i 185 år. Det stilles høye krav for å kunne drive en selvstendig sparebank i 2022. Det er stort å se tilbake på hvor det startet. Den gangen ble budskapet om banken spredt gjennom sogneprester og lensmenn, og kundegruppen spredte seg fra Lyngdal i øst til Egersund i vest, sier adm. banksjef, Heidi Nag Flikka.

Når banken nå sikter seg inn på å bli lokalbanken til enda flere i regionen er ikke det noe nytt – det er slik det alltid har vært.

5I vekst
Heidi Nag Flikka ble ansatt som adm. banksjef i 2020. I løpet av denne perioden har banken lagt bak seg flere store merkeløft: ny logo og visuell profil, økning i andel nyansatte med 40 % og et nyopprettet avdelingskontor i Mandal.

foto2-296

– Vekst vil være avgjørende for å kunne opprettholde bankens selvstendighet også i fremtiden. Banken har derfor en målsetning om å øke sine markedsandeler også i andre deler av Lister- og Lindesnes regionen. Men vi skal alltid være den samme lokale banken med lokalbankfordelene. Vi har levd i 185 år som regionens lokalbank og jeg har stor tro på lokalbank-konseptet.

6

– For selv om mye har endret seg siden starten er noen ting fortsatt det samme: behovet for en lokal sparebank som kjenner, er tilstede og gir tilbake til nærmiljøet, avslutter Flikka.

Program

Flekkefjord

Dato: 9. juni
Tid: Kl. 17.00 – 19.00.
Sted: Fiskebrygga i sentrum

Lyngdal
Dato: 9. juni
Tid: kl. 15.30 – 17.30
Sted: Inne i bankes lokaler i Lyngdal, Stasjonsgata 28

Kvinesdal
Dato: 11. juni
Tid: Kl. 12 gaveutdeling, pølse og kake kl. 14-17
Sted: På Frivillighetsfesten i Kvinesdal sentrum

Moi
Dato: 11. juni
Tid: Kl. 11:00 – 14:00
Sted: På Lørdagsmarkedet i sentrum

Farsund
Dato: 16. juni
Tid: Kl. 17-19
Sted: Lekteren på Torvet

Gi oss tilbakemelding