Gå til sideinnhold
Foto: Stanley Kvinlaug v/ Avisen Agder.

Den tradisjonsrike Utvandrerfestivalen

Flekkefjord Sparebank er stolt sponsor av den tradisjonsrike Utvandrerfestivalen i Kvinesdal som gikk av stabelen 1. juli.

Kilde og foto: Avisen Agder

For 35. gang på rad har kvindølene feiret sine farende amerikanere.

– Uten å overdrive tror vi at vi kan love et spennende og variert festivalprogram også ved denne korsvei, signaliserer styreleder Hans Eilef Aasland og styremedlemmene Mona Gletne og Frode Engedal i Utvandrerfestivalen Kvinesdal.

Kvinlaug åpnet og avsluttet

I jubileumsfestivalen har det falt i ordfører Per Sverre Kvinlaugs lodd både å åpne og avslutte festlighetene. Lister Utvandrermuseum innleder juli måned med åpen dag ved køntriartisten Roy Jansen fra Storekvina og servering av ekte «american pancakes».

I denne forbindelse vil ordføreren foreta den offisielle åpningen av den årlige festivalen, som markerer den norske utvandringen til USA fra Norge på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet.

Countrytalenter får blomstre

På den årvisse Utvandrerlørdagen i Neset, også kalt Bygdedagen, den 8. juli, fikk gamle travere såvel som lokale talenter muligheten til å vise sine sanglige kvaliteter.

Nykommere som tidligere festivalleder Per Ole Træland, Hanne Sofie Rødland, Karo Lou Rossevatn, Elaine Egeland, og innflytteren Einar Jyllum Leiknes fikk en sjanse under årets festival. Utover lørdagskvelden var det Loveguns og Onsdagsbandet som sto på scenen.

Gospel og loffing

På avslutningsdagen 9. juli kunne kirkelyden på den utendørs gospelgudstjenesten i Neset unne seg sjelelig påfyll gjennom å loffe i ordførerens fotsport.

– En kommunal støtte på til sammen 95.000 kroner og noen velvillige sponsorer har gjort det mulig å stable på beina enda en utvandrerfestival, fremholder trioen.

Gi oss tilbakemelding