Gå til sideinnhold
Njål

Utsteder grønt obligasjonslån for første gang

Flekkefjord Sparebank har tatt et stort skritt mot å fremme bærekraftig finansiering ved å utstede et grønt obligasjonslån for første gang.

– Vi ønsker å bidra til det grønne skriftet ved å utstede lån til miljøvennlige næringsprosjekter. Grønne obligasjonslån gjenspeiler vårt engasjement for en bærekraftig fremtid, sier finansdirektør Njål D. Grønsund.

En grønn obligasjon er en obligasjon hvor kapitalen brukes til ulike former for miljøprosjekter. Dette betyr at utstederen av en grønn obligasjon bruker den lånte kapitalen til å finansiere spesifikke prosjekter eller eiendeler som er klassifisert som grønne. Lånene vil i Flekkefjord Sparebank bli brukt utelukkende til å finansiere energieffektive boliger, samt næringer innen fornybar energi og forebygging og kontroll av forurensing.

– Vår første utsteding av en grønn obligasjon kommer kort tid etter at banken ble miljøfyrtårnsertifisert. Dette viser at vi tar store steg i riktig retning i forhold til vår overordnede strategi om å integrere bærekraft i alle aspekter av vår virksomhet, fortsetter Grønsund.

For mer informasjon om grønne obligasjoner kan du lese her.

Gi oss tilbakemelding