Rekordmange summer interns på plass i Flekkefjord Sparebank
Denne uken har Flekkefjord Sparebank ønsket velkommen til et rekordkull av summer interns. Med over 100 søknader og 20 studenter som nå har startet, er det den største gruppen banken har hatt siden programmet ble etablert.

Internship-programmet, som har blitt en viktig del av bankens samfunnsoppdrag, gir unge verdifull arbeidserfaring og innsikt i det lokale arbeidslivet. Denne uken gjennomføres felles introduksjonsdager med faglig påfyll fra ansatte og ledere i banken. Deretter fordeles studentene til kontorene i Flekkefjord, Farsund, Lyngdal, Mandal og Egersund, og jobber i fagområder som økonomi, finans, kundeopplevelse, HR og marked.
– Vi har stor tro på internship-programmet. Det er en arena for læring og utvikling, både for studentene og for oss som organisasjon. Det krever ressurser, men vi ser på det som en investering – i kompetanse, lokalt næringsliv og fremtidig rekruttering, sier administrerende direktør Heidi Nag Flikka.
Hun understreker at ledergruppen i banken er aktivt involvert i opplegget:
– Det er et omfattende arbeid å ta imot så mange interns, mange ansatte setter av mye tid til å veilede, undervise og følge opp. Til gjengjeld får vi unge og engasjerte studenter som griper an oppgaver og prosjekter med friske øyne og ny kunnskap. Det gjør dette til en ekte vinn–vinn-situasjon.
Rekrutteringen og planleggingen av oppstarten er gjort av HR-leder Henriette Bakke, som har stått for utforming av introduksjonsprogrammet.
– Vi har møtt veldig mange flinke kandidater og brukt tid på å sikre god sammensetning og fordeling. Det har vært viktig for oss å skape et opplegg som både utfordrer og trygger studentene i løpet av sommeren. Det er inspirerende å se hvor mange som ønsker å jobbe i og for regionen, sier Bakke.
Flere av bankens ansatte har selv begynt som summer interns. En av dem er Per Fredrick Thorsen, som i fjor var summer intern og i år fast ansatt markedskoordinator i banken:
– Internshipet ga meg både praktisk erfaring og innsikt i bankens verdier og arbeidshverdag. Det var lærerikt, og jeg fikk raskt ansvar. Det åpnet døren til fast jobb etter studiene, og nå gleder jeg meg til å bidra i motsatt retning og gi årets interns en like god start, sier han.
Et ansvar og en oppfordring
Flikka håper flere bedrifter i regionen følger etter og tilbyr egne internship-løsninger:
– Vi må vise unge at det finnes spennende jobber her, og ikke bare det, vi må vise fram selve regionen og det livet de kan få her. Det handler om mer enn arbeidskraft. Det handler om å gjøre det attraktivt å flytte hjem etter endte studier, sier hun.
Behovet for kompetanse er en av de største utfordringene næringslivet i regionen står overfor i årene som kommer. Banken mener internship-programmer er en effektiv og bærekraftig måte å knytte til seg unge talenter og samtidig bygge forståelse og stolthet for lokale arbeidsplasser.
Flikka håper flere bedrifter i regionen følger etter og tilbyr egne internship-løsninger:
– Vi må vise unge at det finnes spennende jobber her – og ikke bare det – vi må vise fram selve regionen og det livet de kan få her. Det handler om mer enn arbeidskraft. Det handler om å gjøre det attraktivt å flytte hjem etter endte studier, sier hun.
Flekkefjord Sparebanks satsing på internship har tidligere blitt lagt merke til både lokalt og nasjonalt. I fjor ble banken kåret til Månedens bedrift av NHO Agder, nettopp for arbeidet med programmet.
«I år har vi til og med besøk av en sommervikar, Gaute Kvittum Nytrøen,fra Tolga-Os Sparebank i Hedmark, som er i Flekkefjord for å lære av vårt opplegg. Det viser at programmet har fått inspirasjonskraft også utenfor egen region», smiler Flikka.
Behovet for kompetanse er en av de største utfordringene næringslivet i regionen står overfor i årene som kommer. Banken mener internship-programmer er en effektiv og bærekraftig måte å knytte til seg unge talenter og samtidig bygge forståelse og stolthet for lokale arbeidsplasser.