Gå til sideinnhold
vipps

Ny 24-timers regel for vennebetaling over 5000,-

Vipps innfører nå en ny 24 timers regel for vennebetaling over 5000 kroner.

Hverdagsvippsing er fortsatt gratis

Det koster ingenting å vippse penger så lenge beløpet er 5000 kroner eller mindre til samme person i løpet av 24 timer.

Fortsatt gratis til lag, foreninger og i butikk

Skal du vippse 5001 kroner eller mer til privatpersoner, koster det 1% av beløpet. Skal du vippse penger til lag, foreninger, i butikk eller på nett er det gratis uansett beløp. Akkurat som før.

Regelen starter i løpet av august

Vipps jobber fortsatt med testing av det tekniske knyttet til dette, og når dette blir klart vil Vippse skru regelen på for alle sine brukere.

Spørsmål og svar

Når er det gratis å bruke Vipps?

Det er helt gebyrfritt å betale med Vipps når du handler på nett. Og skal du vippse penger til lag, foreninger og bedrifter er dette gratis uansett beløp. Det koster heller ingenting å vippse penger til venner så lenge beløpet er 5000 kroner per mottaker i løpet av 24 timer.

Når må jeg betale for å vippse?

Skal du vippse 5001 kroner eller mer til en annen person, koster det 1 prosent av beløpet.

Hvorfor er beløpsgrensen satt til 5001 kroner?

Vennebetaling med Vipps er først og fremst en tjeneste som skal forenkle mye hverdagslogistikk for betaling av mindre beløp mellom personer. Samtidig er det sånn at Vipps har kostnader med alle vennebetalings-transaksjoner. For å dekke denne kostnaden tar Vipps betalt for beløp som overstiger 5000 kroner til samme mottaker i løpet av 24 timer. Fremfor å ta gebyrer for alle transaksjoner, så har de valgt å kun innføre det på transaksjoner som overstiger dette beløpet for at hverdagsvippsingen forblir gratis.

Hvor mye koster det bankene å overføre mellom to kontoer?

Alle spørsmål som omhandler bankenes gebyrer må rettes mot den aktuelle banken. I Flekkefjord Sparebank kan du finne komplett prislister her.

Gjelder 1 prosent avgift av beløpet også når du overfører 5001 kroner eller mer til en annen person i nettbanken min?

Hvordan denne tjenesten prises varierer fra bank til bank. Flekkefjord Sparebank sin prisoversikt kan du finne her.

Hva betyr det at det nå innføres en 24 timers pause for ikke å betale gebyr på Vipps-betalinger over 5000 kroner?

Tidligere kunne du vippse maks 5000 kroner gebyrfritt til en person, og så igjen vippse samme person maks 5000 kroner gebyrfritt rett etterpå, og gjøre det så mange ganger du ville. Med den nye ordningen kan du kun vippse én person maks 5000 kroner gebyrfritt i løpet av 24 timer.

Hvorfor innfører Vipps en 24 timers pause for ikke å betale gebyr på Vippsbetalinger over 5000 kroner nå?

Vennebetaling med Vipps er først og fremst en tjeneste som skal forenkle mye hverdagslogistikk for betaling av mindre beløp mellom personer. Samtidig er det sånn at Vipps har kostnader med alle vennebetalings-transaksjoner. For å dekke denne kostnaden tar Vipps nå betalt for beløp over 5000 kroner til samme mottaker. Noen som har ønsket å vippse en en høy sum til en annen person, har valgt å unngå dette gebyret ved å vippse 5000 kroner flere ganger til mottaker. Når Vipps nå innfører 24 timers-pausen på høye beløp, er det fordi de ikke ønsker å ta betalt for alle transaksjoner og heller tar dekker de inn ved de høye beløpene. Vipps synes det er mer rettferdig å gebyrlegge høye beløp, slik at hverdagsvippsingen forblir gratis.

Hvis jeg vippser en venn 5000 kroner, kan jeg vippse en annen venn 5000 kroner samme dagen?

Ja. Pausen på 24 timer for å unngå gebyr gjelder bare mellom deg og samme mottaker.

Gi oss tilbakemelding