Gå til sideinnhold
foto2-114

Dette bør du sjekke i skattemeldingen din

Nå er skattemeldingen her, og det kan være lurt å ta en ekstra sjekk. Alle får skattemeldingen mellom 14. mars og 31. mars, og her får du seks gode råd slik at du kan få mest mulig ut av fradragene dine.

1. Gå nøye gjennom skattemeldingen

Selv om mange opplysninger er forhåndsutfylte, er det viktig å kontrollere at alt stemmer. Les gjennom alle opplysningene som står oppført i skattemeldingen, og sørg for at de er riktige og fullstendige. Er du en av de som får til gode på skatten kan det lønne seg å levere skattemeldingen innen 30. april – da kan det være at du får utbetalt skatteoppgjøret litt tidligere.

2. Sjekk inntekter og fradrag

Gå gjennom inntektene dine fra jobb og andre kilder. Prøv Skatteetatens fradragsveileder for å finne fradrag du kan være berettiget til, som foreldrefradrag, reisefradrag og andre relevante utgifter. Dobbeltsjekk også hva som står oppført på gjeld, her teller for eksempel både boliglån og studielån.

30 - nettside

3. Vær nøye med reisefradrag

I år er det flere som kan få reisefradrag, da bunnfradraget er redusert. Husk at det er avstanden mellom hjem og jobb, samt antall reisedager som gir deg rett til fradrag. I år er den redusert fra 65 kilometer tur-retur, til 37 kilometer. Det er altså ikke utgiftene eller transportmiddelet som gir fradrag.

Mars-311

Snakk med en rådgiver som kan skreddersy løsninger tilpasset deg og din økonomi

4. Gå gjennom skattemeldingen med andre i familien

For foreldre, foresatte og andre med delt økonomisk ansvar, kan det være nyttig å gå gjennom skattemeldingen sammen for å sikre at alle fradrag og inntekter blir rapportert korrekt. For barnefamilier kan det være lurt å sjekke om fradrag for utgifter barnehage og SFO stemmer.

5. Betal restskatten

Får du mer enn 1000 kr i restskatt, kan denne deles opp i to betalinger, og fristen avhenger av når du får det faktiske skatteoppgjøret ditt. Dette kommer vanligvis i april, juni eller august. Husk at du må betale restskatten selv om du endrer på skattemeldingen din.

Et lurt grep er å betale innen 31. mai, da slipper du å betale renter på restskatten. 

foto-581

6. Se opp for svindel

Noen kan dessverre utnytte at du sitter hjemme og er spent på årets skattemelding. Det er derfor viktig å vite at du kun kan se skatteoppgjøret ditt når du logger inn på skatteetaten sine sider. Denne informasjonen vil aldri stå direkte i en e-post. Ikke klikk på lenker – selv om de ser ut som de kommer fra banken eller skatteetaten.

Mars-434

Snakk med en rådgiver som kan skreddersy løsninger tilpasset deg og din økonomi

Gi oss tilbakemelding