Gå til sideinnhold

Her for et levende lokalsamfunn

“What are words if you really don’t mean them” sang den verdenskjente artisten Chris Medina for en fullsatt turnhall i Flekkefjord Sparebank Arena lørdag 9. desember.

IMG_8944

Konserten, sammen med godteposer, klementiner, gløgg og julepynt rammet inn Flekkefjord Sparebanks julefest og gaveutdeling 2023. Artistens ord er treffende også for bankens løfte, Her for deg, Der du er. Lørdag kveld ble det delt 2 millioner i samfunnsutbytte til frivillige lag og foreninger i hele bankens markedsområde, fra Lindesnes i øst, til Egersund i vest.

Gavefondet, samfunnsutbyttet, er byggesteiner for å skape gode, bærekraftige samfunn hvor kulturelle og sportslige tilbud finnes tilgjengelig for barn og voksne, hvor det er attraktivt å bo og drive næringsvirksomhet.  Alle har utbytte av en bank som gir tilbake. Helt siden etableringen av Flekkefjord Sparebank i 1837 har utviklingen av bankens distrikt gjennom å være en engasjert og ansvarlig samfunnsaktør stått sentralt.

IMG_8833

Tildelingen er basert på nøye vurderte søknader og bankens gave og sponsorvirksomhet bygger på en forutsetning om at bidragene skal være allmennyttige og komme flest mulig til gode. Flekkefjord Basketball klubb, Egersunds IK, Frivilligsentralen og Moi Fritidsklubb var noen av dem som fikk tildelt gaver i år.

De to største gavene gikk til Via Ferrata i Lyngdal og badstue på Grønnes i Flekkefjord. I 2021 var banken med på å finansiere Sherpastien i Lyngdal, en tursti med start i sentrum som avsluttes med panoramautsikt over både byen og fjordene, et lavterskel tilbud som har lokket over 15 000 besøkende så langt. Via Ferrataen som nå vil bygges i tilknytning til Sherpastien blir et familievennlig tilbud med aldersgrense fra 6 år, og enestående i sitt slag med den sentrumsnære beliggenheten. Badstuen på Grønnes i Flekkefjord, med tilhørende garderober og gangvei med universell utforming tror, og håper vi, vil komme mange, både fastboende og turister, til gode.

I tillegg til gaver ble det delt ut pris til årets Ildsjel 2023. Juryen som bestod av juryformann og ordfører Torbjørn Klungland, redaktør i avisen Agder Kris Munksgaard, Leder for Frivillighetssentralen Marianne Hafte og Administrerende banksjef Heidi Nag Flikka, gav prisen til verdige vinnere i år: Prosjekt Håp Flekkefjord og Englevakten City. Begge jobber begge for å gjøre hverdagen litt lettere for vanskeligstilte og trengende. For å bli årets ildsjel må man blant annet ha bidratt til at lokalsamfunnet er et godt sted å bo.

IMG_8938

Derfor varmet det å se at de 260 stolene vi hadde satt ut i Flekkefjord Sparebank Arena lørdag ettermiddag var altfor få. Det var gledelig å høre barnelatter og se barn som lekte og danset med nissen. Det var rørende å høre ildsjelene og gavemottakernes takketaler. Vi håper alle som kom hadde en fin kveld og koste seg under konserten med Chris Medina.

Flekkefjord Sparebank ønsker å gratulere alle gavemottakere og vi gleder oss til å se hvilke positive avtrykk gavene vil ha. Disse vil vi være med og dele, slik at flere får glede av dem og kan inspireres. Vi er her for levende lokalsamfunn. Uansett hvor du er – i livet, i verden og i planene dine – er vi som lokalbank, Her for deg. Der du er.

Gi oss tilbakemelding