Gå til sideinnhold
Grønnes hopp

Fra svak krone til sterk ferie: Gjenoppdag våre egne lokale perler

I en tid hvor den norske kronen svekkes og utenlandsferier blir en stadig dyrere affære, er det på tide å tenke nytt om sommerplanene. Jeg, Marianne Nesheim, leder for Flekkefjord Sparebank, avdeling Farsund, inviterer dere til å gjenoppdage den kulturelle rikdommen som ligger rett utenfor døren vår.

Årsakene til den pågående økningen i reisekostnadene er mange. Kronen har opplevd en markant svekkelse i forhold til flere andre valutaer, noe som gjør utenlandske varer og tjenester dyrere for oss nordmenn. Dette skyldes hovedsakelig global kostnadsvekst, med økte priser på strøm, stigende renter, og høyere lønninger. Det betyr at feriebudsjettet vårt ikke strekker seg like langt som før.

Men dette behøver ikke nødvendigvis å sette feriedrømmene dine på vent. Tvert imot, det er et utmerket tidspunkt for å utforske de lokale skattene i Sør- og Sør-Vestlandet. La meg foreslå noen måter å nyte en annerledes, men fortsatt fantastisk sommer på:

Opplev en dag på de vakre strendene i Farsund og Lyngdal, prøv deg på fiske i det krystallklare havet, eller nyt shopping i de mange fine nisjebutikkene. Ikke gå glipp av Kaperuka, en tradisjon i Farsund, hvor havnen og sentrum fylles med aktiviteter, musikk og moro.

Utforsk Hollenderbyen i Flekkefjord med sine hvitmalte hus fra 1700-tallet, eller dra på eventyr med kajakk i de flotte fjordene rundt byen. Ta gjerne en natt på et av de flotte hotellene som finnes i byen.

37 - kajakk_08

Besøk Norges sørligste punkt ved Lindesnes Fyr, eller unn deg en kulinarisk opplevelse på underverdenens restaurant «Under». I Mandal kan du kose deg langs bryggekanten, eller ta deg en tur i vakre Furulunden. Mandal byr på både Midtsommerfest og Skalldyrfestival.

Ta en tur til Lundevatnet i Moi, et populært fiske- og badested, eller besøk de imponerende Moi-trollene på Moisheia.

Bland kultur og natur med et besøk til Egersund Fayancemuseum og det kjente Eigerøy fyr, eller nyt deilig sjokolade på Egersund Chokoladefabrik & Co.

Besøk naturskjønne elveområder langs Kvina i Kvinesdal, prøv fiskelykken, eller spill golf med panoramautsikt ved Utsikten Golfpark.

golf

Å velge en lokal ferie kan ikke bare være en berikende og gøy opplevelse, men også en investering i den lokale økonomien. Som lokalbank er vi opptatt av å hjelpe deg med å ta økonomiske valg som gir deg det beste av hva livet har å tilby og det beste av hva din økonomi kan tillate.

Beste hilsen,

Marianne Nesheim,

Leder for Flekkefjord Sparebank, avdeling Farsund

Marianne Nesheim, leder for Flekkefjord Sparebank, avdeling Farsund

Gi oss tilbakemelding