Gå til sideinnhold
Nikolai Fossdal, Ingrid Elise Lohne, Elena Fossdal, Regine Didriksen og Talma Martine Lohne ble glade for tildeling til Feda Grendeutvalg. Onsdag skal resten av mottakerne presenteres. Foto: Mailinn I. Kjørkleiv

Deler ut 1,2 millioner til nærmiljøet: Se hvem som får støtte

Onsdag 9. juni skal vi i Flekkefjord Sparebank presentere bankens største gaveutdeling noensinne. Videosendingen kan du følge hjemme i stua på Facebook og på Lister24.

– Dette blir vår største gaveutdeling noensinne og det synes vi er veldig stas, sier Heidi Nag Flikka, administrerende banksjef i Flekkefjord Sparebank.

Rundt 1,2 millioner kroner skal deles ut onsdag kveld – fordelt utover 19 aktører og organisasjoner i nærområdet i Farsund, Flekkefjord, Kvinesdal, Lyngdal og Lund – med ekstra fokus på prosjekter for barn og unge.

Midlene stammer fra sparebankens overskudd, og målet med utdelingen er som tidligere år: Å støtte positive prosjekter i Lister-regionen som bidrar til at lokalsamfunnene skal være gode og attraktive steder å bo og vokse opp i – og ikke minst drive næringsvirksomheter i.

På grunn av årets spesielle situasjon arrangeres Gavefond2021 i en heldigital utgave med livestream fra Lyngdal Kulturhus med en rekke spennende gjester på programmet – Se listen nederst i saken.

Hele videosendingen blir tilgjengelig på Lister24 og på Flekkefjord Sparebanks Facebook-side, og starter onsdag 9. juni klokka 18.

Gir tilbake til lokalsamfunnene

Heidi Nag Flikka er adm. banksjef i Flekkefjord Sparebank. Foto: Mailinn I. Kjørkleiv
Heidi Nag Flikka er adm. banksjef i Flekkefjord Sparebank. Foto: Mailinn I. Kjørkleiv

Heidi Nag Flikka er administrerende banksjef i Flekkefjord Sparebank. Foto:  Mailinn I. Kjørkleiv

Helt siden Flekkefjord Sparebank ble etablert i 1837 har utvikling av lokalsamfunnet vært en sentral del av virksomheten.

Banksjefen sier videre at Flekkefjord Sparebank lever etter den samme tankegangen i dag, og ønsker å være en engasjert samfunnsaktør for lokalsamfunnene i Lister-regionen.

– Det er viktig at de unge tidlig utvikler stedsidentitet med sterke røtter i lokalsamfunnet. Hvis vi fremover skal få til en god næringsutvikling i distriktene, er vi avhengige av å få kompetansen tilbake – etter at de er ferdige med å studere. Samtidig må vi påpeke at det er viktig at de har et jobbmarked å komme tilbake til i hjemstedet, sier hun.

Både frivillige foreninger og lag skal onsdag kveld motta ulike summer for en rekke prosjekter. Den røde tråden er sparebankens slagord for utdelingen: #sterkeresammen.

Les mer om Gavefond på Flekkefjord Sparebanks nettside

Flekkefjord Sparebank - avdeling Lyngdal: Klara Stautland, kunderådgiver, Angelika Handeland, leder opplæring og salg, Gyro Eftestøl, leder avdeling Lyngdal, Rune Vetaas, kunderådgiver, og Kim Ingebretsen, leder bedrift
Flekkefjord Sparebank – avdeling Lyngdal: Klara Stautland, kunderådgiver, Angelika Handeland, leder opplæring og salg, Gyro Eftestøl, leder avdeling Lyngdal, Rune Vetaas, kunderådgiver, og Kim Ingebretsen, leder bedrift

Flekkefjord Sparebank – avdeling Lyngdal: Klara Stautland, kunderådgiver, Angelika Handeland, leder opplæring og salg, Gyro Eftestøl, leder avdeling Lyngdal, Rune Vetaas, kunderådgiver, og Kim Ingebretsen, leder bedrift

Variert og spennende program

I tillegg til å avsløre hvilke 19 aktører som får støtte til ulike prosjekter, skal onsdagens videostream også inneholde et tettpakket program med flere dagsaktuelle gjester.

– Vi synes det er veldig gøy å få med så mange sentrale og spennende gjester fra Lyngdal spesielt – men også fra andre deler av Lister-regionen. Vi gleder oss virkelig til å høre deres tanker og perspektiver rundt det å få til næringsutvikling i et lokalt perspektiv, sier Nag Flikka.

Gaute Ubostad, Under-eier og gründer og driver av blant annet Rosfjord Strandhotell og musikalske innslag med Stella Shop-gründer Silje Tørsøe, er bare noen av programpunktene.

Banksjefen lover en spennende livestream med «sommerkveldsstemning» fra klokka 18.00 til 19.30 onsdag kveld 9. juni.

Christiane E. Skage, daglig leder i Lister Nyskaping, er en av gjestene som skal bidra til onsdagens livestream i regi av Flekkefjord Sparebank. Pressefoto
Christiane E. Skage, daglig leder i Lister Nyskaping, er en av gjestene som skal bidra til onsdagens livestream i regi av Flekkefjord Sparebank. Pressefoto

Her er hele livestream-programmet:

• Sang med Silje Tørsøe – gründer av Stella Shop
• Jan Kristensen: Ordfører Lyngdal
• Gaute Ubostad: Under, Rosfjord Strandhotell m.m
• Svein Morten Havaas: Ansvarlig redaktør i Lister24
• Christiane E Skage: Daglig leder i Lister Nyskaping
• Morten Kroslid: gründer av blant annet selskapet Softseaweed AS
• Karl Igland: styremedlem FOT
• Marcus Foss: Gründer fra Lyngdal og summer intern i Flekkefjord Sparebank

Videosendingen blir tilgjengelig på Flekkefjord Sparebanks Facebook-side onsdag 9. juni klokka 18. 

Gi oss tilbakemelding