Gå til sideinnhold
1440x750-toppbannner-no-plante

BankID-app

Digital innlogging og signering gjennom app – helt uten kodebrikke.

Alltid kodebrikken i lomma

Mobilen har du med deg over alt. Kodebrikken kan bli liggende hvor som helst.

Økt sikkerhet mot svindel

Trygghet gjennom kode til telefon og varsling ved bruk.

Raskt og enkelt

Appen er raskere og enklere enn BankID med kodebrikke og BankID på mobil.

Hvordan aktivere appen:

  1. Last ned appen fra AppStore eller PlayStore
  2. Trykk Logg inn med BankID
  3. Trykk fortsett
  4. Identifiser deg med BankID på mobil eller BankID med fysisk kodebrikke
  5. Vent mens appen aktiveres
  6. Tillat varslinger, dette for å forenkle prosessen ved bruk av appen
  7. Appen er nå klar til bruk!

PS: Første gang du bruker appen kan du måtte trykke på «velg annen BankID» i ruten for kodebrikke. Her velger du BankID-app.

Appen kan kun brukes på èn enhet om gangen.

Spørsmål og svar om BankID appen

Hva er BankID-app og hvordan fungerer den?

BankID-app er en digital kodebrikke som brukes i stedet for den fysiske kodebrikken, når du skal logge inn eller signere med BankID. I stedet for å taste inn engangskode, mottar du heller et varsel på mobilen din som ber deg om å godkjenne i appen. Når du har gjort dette går du tilbake til nettsiden for å fullføre identifiseringen med ditt personlige passord.

Hvorfor får jeg ikke opp BankID-app som alternativ?

Du må først velge BankID og fylle inn fødselsnummer. Første gang etter aktivering av appen, må du velge BankID-app som metode. Selv om appen er på mobilen, skal du ikke velge BankID på mobil.

Hvis dette ikke skjer kan du bytte metode for innlogging selv. Klikk på Velg annen BankID under feltet med engangskode. Velg BankID-app i listen og trykk deg videre. Da vil vinduet endre seg til BankID-app og be deg følge instruksene på mobilen din.

Hvordan skaffer jeg meg BankID-app?

Du finner BankID-appen i Appstore eller Google Play. Deretter aktiverer du appen ved å identifisere deg med din eksisterende BankID eller BankID på mobil.

Hvorfor skjer det ingenting etter at jeg har fylt inn fødselsnummer?

Da har du mest sannsynlig slått av varslinger på mobilen din. Åpne appen og slå på varslinger ved å trykke på feilmeldingen som ligger synlig på hjemskjermen. Da får du en snarvei inn i appen hver gang du skal godkjenne en identifisering.

Hvorfor skjer det ingenting etter jeg har godkjent i appen?

Etter du har godkjent en forespørsel i BankID-appen, må du selv gå tilbake til nettleseren eller appen du forsøker å logge inn i, for å fullføre identifiseringen med ditt personlig passord.

Hvis du har gått tilbake til nettleseren og du fortsatt opplever å ikke komme videre, kan det være at det har skjedd en feil. Hvis det finnes en feilmelding, er det fint om du merker deg den og kontakter kundeservice i banken din.

Hvor sikkert er det å bruke app som kodebrikke?

Appen er faktisk sikrere enn den fysiske kodebrikken, fordi du i tillegg kan beskytte mobilen din med en kode som bare du kjenner til. App som kodebrikke er altså litt tryggere og mye enklere!

BankID, med både fysisk eller digital kodebrikke oppfyller sikkerhetsnivå 4, som er det strengeste sikkerhetskravet for digital identifisering i Europa.

Kan jeg kaste kodebrikken når jeg får BankID-app?

Nei, ikke riktig ennå. Selv om du kan klare deg med BankID-app og BankID på mobil i det daglige, er det fortsatt lurt å ha kodebrikken i bakhånd. Det er fortsatt noen få bruksområder der man fortsatt trenger den fysiske kodebrikken, så ikke kast den riktig ennå.

Hvordan flytter jeg BankID-app til ny telefon?
  • 1. Last ned BankID-app på din nye telefon
  • 2. Aktivér BankID-app på ny telefon med BankID og bruk BankID-app fra din gamle telefon til å godkjenne aktivering.